Welcome to TechDiscussion Forums


Your one stop community for Technical Assistance


  •  » Need latest Tech Updates?
  •  » Looking for Windows Troubleshooting?
  •  » Want some optimization Tips for Smartphone?
  •  » Or any other Technology discussion?

...You have come to the right place!


we will try to help you with your problem.


YES! I want to register an account for free right now!


p.s.: For registered members TechDiscussion.in is free of ads

Results 1 to 4 of 4

Thread: Need Power button on Taskbar in Windows 8, Possible ?

  1. #1

    Need Power button on Taskbar in Windows 8, Possible ?

    My friend told me that we can get power button on taskbar and can access it from there. As I am already using Windows 8 Consumer preview, I too want to get it on my Taskbar. It would be very good to access power button from taskbar. Is it possible to have it in Consumer Preview or required to be RTM?

    I need your help to do it. Please provide some information how can I do that?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    188

    Re: Need Power button on Taskbar in Windows 8, Possible ?

    Yes you can put the power button on taskbar in Windows 8 Consumer preview as, there is no such necessity of RTM version, because people have already did it and y ou might be knowing Windows 8 RTM is yet not out. There is still a month left for the same. Anyway, once you put power button on taskbar, you can use power button in one click rather than using it in long way. And the best thing is that no installation is required for putting this button on taskbar.

    It is very simple to configure. First you will have to download the zip file from the attachment in this post. Once you extract the file and run .exe file, you will be done. You will get the power button in your taskbar.
    Attached Files Attached Files

  3. #3

    Re: Need Power button on Taskbar in Windows 8, Possible ?

    If you are really looking for the power button on taskbar of Windows 8, I too recommend you follow the steps mentioned above. Once it gets configured you can pin it to Start Screen, Start Menu & Taskbar as per your wish. If you know the Power Button in Sys Tray, it is exactly similar only the difference is that it resides in Taskbar instead of Sys Tray. And one thing you must notice that this works only in Windows 8 Home Premium and other editions and not in Windows 8 Release Preview.

  4. #4

    Re: Need Power button on Taskbar in Windows 8, Possible ?

    I have done putting the power button on taskbar of my Windows 8 and everything is working fine.

    One thing I would like to add is you can change the name of button that you are going to keep as power button. By default, it is JumpControl.exe but you can change it to Power or Shut Down or anything else that you like.

Similar Threads

  1. Windows 7 stopped showing taskbar history preview
    By Enrico in forum Operating Systems
    Replies: 4
    Last Post: 15-06-12, 01:21 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 13-04-12, 06:46 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 13-03-12, 12:23 AM
  4. No Camera button on iPhone 4 Home screen with iOS5
    By ranju in forum Smartphone & Portable Fixes
    Replies: 3
    Last Post: 23-01-12, 05:48 PM
  5. What is Zero-Power Optical Disk Drive in Windows 8?
    By Sonu in forum Operating Systems
    Replies: 1
    Last Post: 20-01-12, 09:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


About TechDiscussion

    TechDiscussion.in is an Open Source Community to provide latest information from Technology World, provide instant help for users tech related issues, we provide free downloads for your Computers, Smartphones, and more...

Follow us on

Twitter Facebook youtube RSS Feed Flickr DavianArt Dribbble